HOLD DEG FRISK

God lørdag. 

Hvordan skal vi beskytte oss mot smitte?

Det er dessverre vanskelig å unngå å bli utsatt for bakterier og virus, men det finnes grep man kan ta i hverdagen for å styrke immunforsvaret vårt så godt det lar seg gjøre.

Gjør det beste for immunforsvaret ditt med enkle grep.

  • Ha en sunn livsstil. Ha et kosthold som er rikt på fisk, kjøtt, frukt, grove produkter, lite sukker, egg, smør, nøtter, Omega -3 og grønnsaker. Spis mest mulig naturlig mat.
  • Tren regelmessig. Trening bidrar på samme måte som et godt kosthold med å holde oss friske. Kroppen vår er skapt for bevegelse og en god treningsøkt setter i gang kroppens egen produksjon av antioksidanter.
  • Drikk nok vann. Sørg for at kroppen din holder seg hydrert gjennom dagen. Vann skyller systemet ditt.
  • Sov nok og stress ned. Lite søvn gir økt stressnivå i kroppen. Det kan gjør kroppen mer sårbar for bakterie og virusinfeksjoner. Går du en lang periode med stress å dårlig søvn kan dette gå utover ditt immunforsvar som svekkes og du kan bli lettere syk. Søvn lader batteriene og gir kroppen din ny energi. 
  • Få så mye sol og lys du bare kan. Da får kroppen Vitamin D og bonus at sol gir oss godt humør. D-vitamin er kjent for å være godt for beinbyggingen, men styrker også det generelle immunforsvaret og beskytter oss mot virusinfeksjoner.
  • Vask hendene og fingrene av fatet. God håndhygiene er det viktigste. Alt du tar i er fullt av bakterier og andre mikrober som lett kan finne veien til luftveier. Vær oppmerksom etter du har vært steder der det er mange mennesker.
    Du kan altså ikke få vasket hendene nok. Skift håndkleet ofte. Før og etter du har hatt besøk. Ha alltid med deg desinfeksjonsmidler antibac. Det er en nødvendig ting å ha med seg i disse dager. Denne bør du likevel spare til de tilfellene hvor du ikke har vann og såpe tilgjengelig.

Jeg tar gjerne imot tips til aktiviteter med barn, fjellturer eller noe annet vi kan gjøre sammen som familie. 

Jeg ønsker deg en fin lørdag. Her i huset tar vi en dag om gangen og gjør det beste ut av situasjonen. Vi prøver å vær ute noen timer til dagen og det er ganske nødvendig. Barna og oss trenger frisk luft for å ikke bli gal. 

FruBuckle❤️

Følg meg på:

Instagram: @frubuckle.no

Snap: tonemelon1

Facebook: Frubuckle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.